Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly řidičů na mezinárodní silnici I/33

KRAJ - Třetinu přestupků zavinili cizinci 

V rámci  bezpečnostního opatření v dopravě se v průběhu října 2018 uskutečnila na pozemní komunikaci I. třídy č. 33 mezi Hradcem Králové a hraničním přechodem Náchod krajská dopravně bezpečnostní akce. Kontroly, kromě této prioritní silnice, probíhaly v průběhu října také na silnici I. třídy č. 11 a na dálnici D11 v místech páchání závažných přestupků nebo dopravních nehod. Na akci se podíleli policisté z dopravních inspektorátů v rámci našeho kraje, včetně policistů z dálničního oddělení Pravy. 

S ohledem na přetrvávající nekázeň řidičů se hlídky ve vytipovaných dnech zaměřily zejména na kontrolu jak tuzemských, tak také zahraničních vozidel. V průběhu akce policisté kontrolovali dodržování povolené rychlosti zejména v obcích, nesprávný způsob jízdy - jízdu v jízdních pruzích, nesprávné předjíždění, dále technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a také alkohol a návykové látky. Hlídky svoji pozornost rovněž zaměřily na pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech a rovněž na případnou nelegální migraci.

Policisté při akci zkontrolovali celkem 256 vozidel a zadokumentovali celkem 137 přestupků. Celkem 101 řidičů porušilo rychlost, u 11 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Jeden z kontrolovaných řidičů usedl za volant pod vlivem návykových látek, 1 řidič nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem. Z celkového počtu zjištěných přestupků téměř třetinu (celkem 51) zavinili cizinci. Většinou se jednalo o porušení rychlosti nebo nesprávné předjíždění  (porušení dopravní značky zákaz předjíždění pro nákladní automobily nebo předjíždění v místě, kde je to zakázáno). Policisté během akce uložili také 1 kauci v celkové hodnotě 6 tisíc korun.

Čtěte také:
Kontroly neukázněných řidičů nejen na silnici I/33 - duben 2018
Nad třiatřicítkou v pátek opět létal vrtulník - červen 2018
Páteční odpoledne bylo opět pod dozorem vrtulníku - září 2018

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 12. 11. 2018 v 11:45

vytisknout  e-mailem