Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů na Klatovsku

Zákazy nedodržují 

     Na teritoriu Klatovska proběhla od soboty 20. listopadu od 22.00 hodin do neděle 21. listopadu 2010 do 2.00 hodin dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 24 policistů, kteří zjistili 9 dopravních přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 3 200 Kč.
 
     V sobotu 20. listopadu 2010 v 1.50 hodin byl v Klatovech na ulici Plzeňské kontrolován řidič 17 letý mladík, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia. Řidič byl vyzván, aby předložil potřebné doklady k řízení vozidla a bylo zjištěno, že žádné řidičské oprávnění nevlastní. Dále se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 0,35 promile alkoholu a vozidlo řídil bez vědomí vlastníka automobilu. Mladík je podezřelý ze spáchání přestupků, které budou předány na městský úřad k dalšímu opatření.
    Policisté v sobotu 20. listopadu 2010 ve 12.50 hodin kontrolovali v Klatovech řidiče vozidla zn. Peugeot 106, na kterém nebyly umístěny registrační značky. Šetřením bylo zjištěno, že 24 letý muž z Klatov má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna 2009 na dobu 30 měsíců. Řidič se dále podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
   
 
      
nprap. Ladmanová Dana
22.11.2010      

vytisknout  e-mailem