Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů

Porušují předpisy 

         V pátek 16. července 2010 ve 23.35 hodin v Klatovech na náměstí Míru zaparkoval řidič vozidlo zn. Škoda Fabia na parkovišti a pěší hlídkou byl kontrolován. Muž neprokázal svoji totožnost, protože neměl u sebe žádné osobní doklady a byl předveden na obvodní oddělení. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,18 a opakovanou zkouškou 1,15 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením spojenému s odběrem krve. Dále byla zjištěna totožnost 24 letého cizince. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V sobotu 17. července 2010 v 9.05 hodin v Klatovech na ulici 5. Května na parkovišti u obchodního domu byl hlídkou policie kontrolován řidič 59 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Škoda Octavia. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester prokázal 0,37 a 0,35 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad k dalšímu opatření.
     V obci Sobětice byl kontrolován v neděli 18. července 2010 po patnácté hodině řidič 22 letý muž z obce u Písku, který řídil vozidlo zn. Fiat Brava. Při kontrole policisté zjistili, že muž má podle rozsudku Okresního soudu Plzeň-město uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce února 2010 do října 2013, podle dalšího rozsudku Okresního soudu Plzeň-jih od měsíce listopadu 2009 do října 2012, Okresním soudem Srakonice od května 2010 do října 2013 a podle dvou rozhodnutí městských úřadů od měsíce února 2010 do prosince 2011. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
    V neděli 18. července 2010 v 7.15 hodin byl v Klatovech na ulici Vančurova kontrolován řidič 26 letý muž z Plzně, který řídil automobil zn. Škoda Octavia. Opakovanou dechovou zkouškou policisté zjistili 1,90 a 2,23 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 

vytisknout  e-mailem