Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kontroly rekreačních objektů pokračují

Strakonice – O narušení objektu informují policisté majitele.  

kontrola rekreačních objektů 14.2.2011 kontrola rekreačních objektů 14.2.2011
V zimních měsících lidé svá rekreační obydlí navštěvují velmi zřídka. Této skutečnosti využívají pachatelé, kteří se před chladným počasím uchýlí do opuštěných chat či chalup nebo je navštěvují za účelem odcizení věcí. Stále se najdou majitelé, kteří v objektech ponechávají cenné věci, jako je elektronika, jízdní kola, nářadí apod. Pachatelé krádeží vloupáním si rádi vybírají především odlehlé letní příbytky.
Policie neprovádí pouze represi, ale pomocí preventivních návštěv rekreačních objektů, rozhovorů s obyvateli okolních vesnic a s chalupáři předchází možné majetkové kriminalitě.
 
V zimním období policisté s určitou pravidelností kontrolují chatové oblasti, kde se zaměřují na zabezpečení nejen samotných chat a chalup, ale i přilehlých objektů (kolny, garáže). V případě, že objeví narušení objektu, například rozbité okno, okenici, dveře, kontaktují majitele objektu a prověřují, zda jde o krádež vloupáním.
 
V pondělí 14. února 2011 pokračovali policisté v kontrolách rekreačních oblastí. Na Strakonicku se jedná již o několikátou preventivní akci. Tentokrát se policisté zaměřili na oblasti náležející Obvodnímu oddělení Radomyšl. Policisté z Radomyšle společně
s psovodkou a jejím čtyřnohým pomocníkem zkontrolovali oblast  Přešťovice - Slatina a Sudoměř. Při kontrole u jedné z chat objevili policisté rozbité sklo malého okénka. Dovnitř se otvorem ale pachatel dostat nemohl, přesto policisté zkontaktují majitele objektu, aby zjistili další okolnosti. 
 
Kontroly rekreačních objektů na území okresu Strakonice budou i nadále pokračovat.
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
14. února 2011

vytisknout  e-mailem