Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kontroly pobytu

Olomoucký kraj - V době od 16. 9. 2011 do 17. 9. 2011 proběhla na teritoriu Olomouckého kraje speciální celorepubliková akce příslušníků cizinecké policie.  

Toto rozsáhlé krajské bezpečnostní opatření bylo zaměřeno na kontrolu pobytového režimu na území České republiky a dodržování podmínek při zaměstnávání cizinců. Příslušníci cizinecké policie se zaměřili na kontrolu ubytoven, výrobních provozoven, obchodů, stavenišť a dopravních prostředků.

V součinnosti s cizineckou policií se zapojili do rozsáhlé celorepublikové akce policisté z Dálničního oddělení Korourovec, Celní správy Olomouc, příslušníci služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Prostějov a Přerov, Dopravního inspektorátu Jeseník a pracovníci Úřadu práce v Olomouc.

Pro úspěšné plnění bezpečnostních úkolů policisté nasadili do akce speciální pojízdné pracoviště cizinecké policie tzv. Schengenbus, které slouží k ověřování pravosti zahraničních i domácích cestovních dokladů. Při namátkových kontrolách bylo zkontrolováno celkem 1713 osob z toho 919 cizích státních příslušníků. Policisté dále prověřili 209 dopravních prostředků z toho 8 vlaků.

V průběhu akce policejní hlídky odhalily jednu osobu, která se nacházela v pátrání. Dále byl vypátrán cizí státní příslušník, který se nacházel na územní České republiky v rozporu s pobytovým zákonem, kdy policisté s touto osobou zahájili správní řízení o vyhoštění. V průběhu kontrol příslušníci policie odhalili cizince, který se nacházel v evidenci nežádoucích osob na území ČR. Během bezpečnostního opatření bylo zjištěno sedm přestupků, které vyplývaly ze zákona o pobytu cizinců.

Pracovníkům Úřadu práce v Olomouci se dále podařilo odhalit tři případy porušení zákona o zaměstnanosti. V průběhu kontrol policejní hlídky vypátraly patnáct přestupků v dopravě, kdy jedna osoba řídila motorové vozidlo pod vlivem návykových látek a psychotropních látek. 
 

por. Mgr. Michal Pižurin

19. 9. 2011

kontroly pobytukontroly pobytu

vytisknout  e-mailem