Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly opět odhalily alkohol u řidičů

TRUTNOVSKO – Za poslední dny policisté řešili několik případů. 

alkohol.jpgVýčet právě uplynulého víkendu a pondělí hovoří za vše. Řidič stále riskují. Hned pět z nich totiž nerespektovalo zákon a vyjelo do provozu pod vlivem alkoholu, drog či bez řidičského oprávnění. Všem policisté zakázali další jízdu a v případě uznání viny jim nyní ze spáchání přestupku hrozí u správního orgánu pokuta, ale i zákaz řízení.

Již v pátek 13. července v deset hodin večer zastavili policisté ve Špindlerově Mlýně řidičku osobního vozidla Nissan. Jela směrem na Vrchlabí. Test na drogy u ní vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin a kokain. Následně lékařské vyšetření za účelem přesného zjištění ovlivnění návykovými látkami však odmítla.

Další provinilec na sebe upozornil v sobotu 14. července už dopoledne, když ve Rtyni v Podkrkonoší nerespektoval nejvyšší dovolenou rychlost v obci. Dopravní policisté ho podrobili dechové zkoušce, která odhalila hodnoty 0,63 a 0,66 promile alkoholu.

DrugWipe 5V neděli 15. července krátce před 15. hodinou v obci Horní Maršov – Temný Důl pak policisté odhalili dalšího hříšníka. Ten jel na motocyklu Jawa, ač není vlastníkem příslušného řidičského oprávnění.

Začátek nového týdne následně zahájil v pondělí 17. července chvíli po páté hodině ranní na ulici Polská v Trutnově řidič osobního vozidla Renault, když se mužům zákona odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol. Policisté jej opakovaně vyzvali i k lékařskému vyšetření, ale muž využil svého práva a zkoušku ani případný odběr krve nepodstoupil. Ani on se však postihu nevyhne, neboť v takovém případě se na řidiče pohlíží tak, jako by řídil pod vlivem alkoholu.

V průběhu víkendu se na silnici objevil ještě jeden hříšník. Ten usedl za volant svého vozidla Mitsubishi ve Dvoře Králové nad Labem v sobotu 14. července před 22. hodinou. Při dechových zkouškách policistům nadýchal 1,47, 1,66 a 1,70 promile alkoholu. Muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až roční pobyt ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

prap. Lukáš Vincenc
17. července 2018, 14:36

vytisknout  e-mailem