Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly na silnicích

Řidiči jsou stále neukáznění  

     Hned dvě dopravní akce proběhly 30. června na Benešovsku. Od osmé do dvanácté hodiny se spolu s dopravními policisty akce zúčastnilo i dvanáct studentů Vyšší policejní školy Ministerstva vnitra Praha. Od jedné do šesté hodiny večerní pak dopravní kontroly pokračovaly za účasti policistů z pořádkové služby. Obou akcí se zúčastnil i policejní vrtulník, který monitoroval silnici I/3 od Mirošovic až po Votice.

policejní vrtulníkpolicejní vrtulník


     Policisté se zaměřili na kontrolu respektování nejvyšší povolené rychlosti, technický stav vozidel, zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, používání bezpečnostních pásů, zádržných systémů a dále prováděli kontrolu obecného dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích.


     Obou dopravních akcí se zúčastnilo celkem třicet policistů z Územního odboru Benešov. Zjistili 45 dopravních přestupků, 32 jich vyřídili na místě uložením blokové pokuty v částce osmnáct tisíc sto korun. V devíti případech řidiči pokutu na místě nezaplatili, policisté jim proto předali složenky. K vyřízení do správního řízení pak předali tři předstupky, z nichž jeden byl alkohol. Jednatřicetiletý řidič Škody Pickup při dechové zkoušce nadýchal hodnotu 0,54 promile alkoholu v dechu. Dále policisté zjistili jedenáct nepřipoutaných řidičů a sedm vozidel ve špatném technickém stavu.Sedm řidičů také nerespektovalo nejvyšší povolenou rychlost. Policisté za tyto přestupky vybrali osm a půl tisíce korun.


     Dále policisté odhalili jeden trestný čin. V Bystřici hlídka benešovských policistů kontrolovala devatenáctiletého řidiče motocyklu. Policisté zjistili, že není a nikdy nebyl vlastníkem žádného řidičského oprávnění a v červnu letošního roku mu byl Městským úřadem Benešov vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvanácti měsíců, a to do června roku 2011. Navíc motocykl, který si mladík vyrobil sám, není evidován v evidenci motorových vozidel a nebyla mu přidělena registrační značka.


     Policisté mladíka převezli na policejní služebnu do Benešova, kde mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

 

 

vytisknout  e-mailem