Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kontroly na dodržování mimořádných opatření

Policisté provedli kontrolu restaurace, která byla otevřená v době, kdy je to zakázané. 

V úterý večer se uskutečnila policejní akce zaměřená na kontrolu dodržování přijatých mimořádných opatření v souvislosti s výskytem Covidu-19. Kriminalisté z 11. oddělení obecné kriminality prvního policejního obvodu zjistili, že se v jedné z restaurací ve Vodičkově ulici nedodržují omezující opatření a po nařízené zavírací době ve 20. hodin se tam nachází několik desítek hostů. 

Vše podle zjištění probíhá tak, že personál ve 20 hodin uzamkne hlavní vchod a hosté se přesunou do zadní části sklepních prostor, kde pokračují v zábavě a pití alkoholu. Když chce někdo ze zákazníků odejít, tak osloví obsluhu, která ho vyvede zadním vchodem. Tímto zadním vchodem se policisté do restaurace dostali a zjistili, že se tam nachází 35 osob, které tam nesmějí být, pijí alkohol a nedodržují mimořádná nařízení.

V jednadvaceti případech policisté uložili pokuty za nezakrytí dýchacích cest v celkové částce téměř 11 tisíc korun, v šesti případech zjistili neoprávněné přechovávání drog a na jednoho muže byl vydán příkaz k zatčení pro drogovou trestnou činnost. Provozovatele restaurace policisté oznámili správnímu a nyní mu hrozí pokuta až 3 miliony korun.

Policisté budou nyní ve větší míře a s větším nasazením dohlížet na dodržování mimořádných nařízení. Nyní již není prostor k benevolenci a policisté přejdou k razantnějším způsobům řešení, což je například ukládání pokut v příkazním řízení. Toto se bude týkat hlavně chronických odmítačů nařízení a těch, kteří je porušují úmyslně.

kpt. Jan Daněk – 14. 10. 2020

vytisknout  e-mailem