Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kontroly mládeže pokračují

Policie ČR bude v době od 3. do 6. prosince 2010 provádět ve zvýšené míře cílené kontroly se zaměřením na prodávání, podávání či umožnění požití alkoholu osobám mladším 18 let, a to ve vybraných provozovnách a zařízeních. 

Toto opatření k ochraně nezletilých a mladistvých osob před alkoholismem navazuje na předcházející kontroly, které proběhly na konci srpna letošního roku v posledním prázdninovém týdnu. Tehdy bylo do 392 kontrolních akcí nasazeno celkem 2.386 policistů, kteří zkontrolovali 8.681 osob v 2.204 provozovnách. Z nich bylo zjištěno 290 pod vlivem alkoholu. Kromě 291 přestupků řešili policisté v souvislosti s kontrolami i 37 trestných činů. I na základě těchto zjištění byly naplánovány další kontroly obdobného druhu a rozsahu, zejména v době, kdy se předpokládá zvýšená konzumace alkoholu mladistvými a nezletilými osobami. A právě takovým obdobím pro nás nadcházející mikulášský víkend je.
 
Kontroly budou opět probíhat v součinnosti s dalšími orgány státní správy a samosprávy, a to na celém území České republiky. Tato aktivita je součástí širšího dlouhodobého projektu, jehož vznik podporuje sekce protidrogové politiky Úřadu vlády ČR. Cílem této prioritní aktivity je zejména další zefektivnění součinnosti všech orgánů státní správy při boji s tímto fenoménem. Česká republika se v této oblasti pohybuje na předních místech statistik v rámci celé Evropské unie.
   
 
 
 
plk. Mgr. Petr Sehnoutka
ředitel služby pořádkové policie PP ČR
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
01.12.2010

vytisknout  e-mailem