Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kontroly dodržování mimořádných nařízení a řidičů

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté naměřili řidiči mimo obec 169km/h v obci 90km/h. 

Dopravní policisté ve Zlínském kraji i přes nouzový stav v zemi stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Od pátku do neděle zjistili napříč našim krajem přes padesát řidičů, kteří překročili povolenou rychlost jak v obci, tak mimo obec. Ve většině případů řidiče nezastavovali a přestupky oznámí správnímu orgánu. Z uvedeného počtu zjištěných přestupků se v šesti případech jednalo o překročení rychlosti ze strany řidičů motocyklu.

Nejvyšší rychlost mimo obec naměřili uherskohradiští policisté v pátek nad ránem na silnici I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku, kde jel řidič rychlostí 169 km/h. Nejvyšší překročení v obci zjistili vsetínští dopravní policisté v sobotu o půl páté odpoledne v Novém Hrozenkově. Řidiči v toyotě tam naměřili rychlost 90 km/h. Oběma řidičům hrozí ve správním řízení stejná sankce.

Pokud řidič překročí rychlost v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50km/h  a více hrozí mu ve správním řízení pokuta ve výši 5 – 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.

Kontroly zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu budou v našem kraji nadále pokračovat.

Dodržování mimořádných opatření

Od pátku do neděle přijali policisté na lince 158 přes osmdesát oznámení, jejichž obsah se týkal nedodržování vládních a dalších mimořádných opatření. Nejvíce hlášení směřovalo na nedodržení povinnosti nosit roušku či jinou ochranu obličeje, a dále na shlukující se skupinky lidí na veřejném prostranství.  Lidé oznamovali shromažďující se občany před restaurací, dále například skupinu mladých lidí bez roušek na skateparku nebo také skupinu osob, která se po kolaudaci bytu zdržovala v noci před domem. Zjištěné přestupky policisté oznámí do správního řízení.

Od 16. 3. 2020, kdy platí nouzový stav, provedli policisté v našem kraji přes 4 tisíce kontrol zaměřených na dodržování mimořádných opatření. 

30. března 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

RychlostRychlost

vytisknout  e-mailem