Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly během adventního času

KLADENSKO - V předvánoční době se policisté vydávají do ulic, aby si občané mohli bezstarostně užívat Adventu. 

Tři hlídky obvodního oddělení Kladno město se během uplynulého víkendu zaměřily na obchodní centrum v Bezručově ulici, třídu TGM a náměstí Starosty Pavla, kde monitorovaly a hlídaly, aby nebyl narušen veřejný pořádek a nedocházelo k majetkové trestné činnosti.

V minulosti jsme se v předvánočním období potýkali s nešvary, jako jsou kapesní krádeže, krádeže v obchodních centrech, či vloupání do zaparkovaných vozidel, kde řidiči zanechali nákup včetně vánoční nadílky a vždy jsme zaznamenali nárůst této majetkové trestné činnosti. Abychom problémům předešli, připravili policisté opatření a občané se budou setkávat s policejními hlídkami v ulicích města Kladna ve větší míře.

Hlídky jsou jak pěší, tak motorizované.

Právě pěší hlídka 6. prosince 2015 zajistila v dopoledních hodinách na třídě TGM podnapilého muže, který obtěžoval kolemjdoucí vulgárními poznámkami a nevhodným chováním. Výtržník byl po zadržení eskortován do policejní cely a bylo proti němu zahájeno přestupkové řízení.

Dále se policisté zaměřili na kontrolu řidičů a prověřovali, zda nejezdí pod vlivem návykových látek.

Prvního hříšníka, který usedl za volant i přesto, že před jízdou požil návykovou látku, zadrželi policisté v sobotu 5. prosince 2015 krátce po desáté hodině dopolední. V ulici Vítězná hlídka zastavila automobil Seat Toledo, které řídil sedmadvacetiletý muž, u něhož zkouška na drogy ukázala požití amphetaminu. Další muž, který řídil po požití drog, byl čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia combi. Ten byl kontrolován také v sobotu v ulici Cyrila Boudy a to v 10,45 hodin. I u něj byl test pozitivní na látku cannabis. Poslední případ ze soboty řešili policisté před třetí hodinou odpolední v ulici TGM. Tam zastavila hlídka osobní automobil Ford Mondeo, které řídil padesátiletý řidič. Provedená zkouška na požití alkoholických nápojů byla pozitivní. Na displeji přístroje se ukázala hodnota 3,43 promile.

I neděle 6. prosince 2015 byla pro policisty „úrodná“. Během noci, konkrétně před druhou hodinou ranní zastavili v ulici Dukelských hrdinou dvaatřicetiletého řidiče automobilu Peugeot 407, který při testu nadýchal 0,67 promile alkoholu. A druhá hříšnice z nedělního odpoledne je čtyřiadvacetiletá dívka řídící Renault Thalia. Tu zastavila hlídka v ulici Průchova a pozitivní zkouška byla na požití návykové látky amphetaminu.

Kuriózní u této řidičky je fakt, že uvízla v rukou Policie ČR již v pátek 4. prosince 2015 odpoledne a to jako řidička již zmiňovaného vozidla Renault, se kterým způsobila na křižovatce ulici Milady Horákové a Dr. Foustky v Kladně dopravní nehodu, když nedodržela bezpečnostní vzdálenost a zezadu narazila do před ním jedoucího automobilu Fiat Doblo. I při této kolizi byl proveden test na drogy, který byl pozitivní na amphetamin.

Všem výše zmiňovaným řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz a následně proveden odběr biologického materiálu v Oblastní nemocnici Kladno. Uvedené případy jsou prošetřovány jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a řidičům hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Pouze řidič vozidla Peugeot je prověřován pro přestupek v silničním provozu.

Pro větší pocit bezpečí občanů města Kladna při prožívání adventních víkendů budou tato opatření prováděna i v následujících dnech.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
7. prosince 2015

 

 

 

vytisknout  e-mailem