Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrolovaní řidiči nebyli ovlivněni alkoholem ani drogou

PRAHA VENKOV-JIH – Do dopravně bezpečnostní akce se v pátek letošního 18. června zapojili policisté územního odboru ze služeb dopravní i pořádkové policie. 

S ohledem na uplynulé roky se Policie České republiky snaží právě v tomto letním období ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti. Za prvních pět měsíců bylo policisty na silnicích v lokalitách územního odboru zaevidováno 298 dopravních nehod, kdy v patnácti případech byl jejich viník pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.
V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, jakož i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě. ÚO PVJ DBA text
Policisté celkem při akci zkontrolovali 132 vozidel, kdy při silniční kontrole odhalili 9 dopravních přestupků, z toho jich sedm vyřešili s provinilcem v příkazním řízení na místě a dvě porušení zákona oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky.
Se silniční kontrolou se tak mohli během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve vybraných lokalitách územního odboru, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.
Policisté z Prahy venkov-JIH se budou i v následujících letních měsících věnovat kontrolám na pozemních komunikacích a zajišťovat tak bezpečnost a plynulost silničního provozu.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
21. června 2021

Odkazy do noveho okna

ÚO PVJ DBA  úvodní

ÚO PVJ DBA úvodní 

Detailní náhled

ÚO PVJ DBA text

ÚO PVJ DBA text 

Detailní náhled

ÚO PVJ DBA

ÚO PVJ DBA 

Detailní náhled

ÚO PVJ DBA  2.

ÚO PVJ DBA 2. 

Detailní náhled

ÚO PVJ DBA 3.

ÚO PVJ DBA 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem