Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kontrolovali jsme chaty

VYŠKOVSKO: Zvláště v zimním období se rekreační objekty stávají terčem zlodějů. 

V pátek 19. února proběhla na Vyškovsku preventivní bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu rekreačních oblastí a chatových objektů. Cílem této akce byla ochrana majetku občanů a předcházení trestné činnosti. Policisté zkontrolovali více jak sto šedesát objektů v katastru obcí Ruprechtov, Nemojany a Luleč. Řady strážců zákona rozšířili i policisté na koních z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Policisté zanechávali na dveřích či oknech objektů kontrolní lístek. Na jeho zadní straně je jakési desatero rad správného zabezpečení chaty. Upozorňuje například majitele, že kromě zabezpečení vstupů (okna a dveře) je třeba věnovat pozornost i přilehlým prostorám jako jsou kůlny apod. Při delší nepřítomnosti je rovněž dobré odvézt z chaty cennosti a elektroniku, ale i sekačky a různé nářadí. Také se vyplatí udržovat dobré sousedské vztahy. Všímavost okolí může eliminovat trestnou činnost nebo napomoci k dopadení pachatele. Rovněž v případě narušení objektu je pro policii snazší kontaktovat majitele. Pokud zjistíte, že vaši chatu navštívil zloděj, nevstupujte dovnitř a nezjišťujte, co vám odcizil. Zavolejte policii a vyčkejte jejího příjezdu.

V rámci akce jsme nezjistili žádné narušení objektu. Za loňský rok evidujeme jedenáct vloupání do chat. Od počátku letošního roku zatím jeden případ.

Policisté tyto rozsáhlejší kontroly chatových oblastí provádí několikrát během roku. Nejvíce kritická období bývají v chladnějších měsících, kdy většina majitelů v objektech nepobývá delší čas.

por. Mgr. Alice Musilová, 22. 2. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem