Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrolní akce rokytnického obvodu

Policisté zkontrolovali chaty a chalupy  

Policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách vyrazili v úterý 9.listopadu 2010 na akci, jejímž cílem byla kontrola rekreačních objektů v oblasti Říček v Orlických horách a okolí. 

Kontrola okenice
Do uvedené části svého teritoria se policisté vydali krátce po poledni. Během preventivní akce se zaměřili zejména na to, jak jsou chalupy a chaty v této turisticky známé oblasti Orlických hor zajištěné proti nevítaným návštěvám. Muži zákona zjišťovali hlavně zabezpečení  oken a okenic a kontrolovali vstupní dveře. Pokud v dané oblasti někoho potkali, s osobami mluvili a samozřejmě si zjistili jejich totožnost. Majitelům zase vysvětlili důvod těchto kontrolních akcí. Na dveře zkontrolovaných objektů policisté umístili visačky, které  upozorňují na to, že právě včerejšího dne  chalupu či chatu zkontrolovala policie. Na uvedeném letáku se majitelé těchto objektů mimo jiné dovídají, že pokud by došlo k vloupání, nemají vstupovat dovnitř, ale ihned volat linku 158.
Včera se  rokytnickým policistům podařilo takto obejít několik desítek chat a chalup Rokytnicka. Během této akce nebyl zjištěn žádný napadený objekt ani podezřelý pohyb v kontrolované oblasti. Nikde nezjistili žádné známky toho, že by jednotlivé objekty byly v poslední době narušeny. 

Prevence - Ochrana rekreačních objektů

pprap. Lukáš Jirčík
10. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem