Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola zimní výbavy

Řidiči na Rychnovsku byli vzorní  

Ve středu odpoledne se hlídka Dopravního inspektorátu Územního odboru Rychnov nad Kněžnou zaměřila na kontrolu řidičů na komunikacích označených dopravní značkou „Zimní výbava“.  Všichni včera kontrolovaní řidiči zimu v Orlických horách a podhůří nepodcenili a svým motorovým „miláčkům“ dopřáli zimní obutí – tedy zimní pneumatiky.
U osobních vozů je minimum hloubky dezénu u pneumatik 4 mm. Vozidla, která včera hlídka dopravních policistů kontrolovala, měla pneumatiky v pořádku. Hloubku dezénu policisté měřili speciální měrkou. Výsledky měření se pohybovaly okolo hranice 7 mm. Motoristé uváděli, že situaci nepodceňují, a to bez ohledu na to, zda jsou komunikace označené dopravní značkou „Zimní výbava“.  Léta žijí v horských oblastech a se zimou a jízdou na zasněžených silnicích mají své bohaté zkušenosti.
Kontroly zimní výbavy budou i nadále pokračovat.  Policie ale nechystá žádné masové akce zaměřené pouze na kontrolu obutí vozů v horských úsecích, ale hloubku dezénu pneumatik hlídky přeměří v rámci běžných silničních kontrol, a to v úsecích označených dopravní značkou „Zimní výbava“.

Fotogalerie zde

nstržm. Šárka Ehlová
9.prosince 2010

vytisknout  e-mailem