Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrola zákazu vjezdu v obci Lhota

MĚLNICKO- Návštěvníci jezera Lhota parkují na nedovolených místech v obci. 

Lhota.jpg
Řidiči si vůbec neuvědomují, že nerespektováním zákazových značek se nejen dopouštějí protiprávního jednání, ale mnohdy znemožňují průjezd složek IZS, např. hasičů, kteří v letním období velmi často vyjíždějí k zahoření trávy. Komplikace způsobují také majitelům domů, chat a chalup, před jejichž vraty auta parkují. 

Právě na tyto hříšníky se zaměřili v pátek 16. července 2021 policisté  z Obvodního oddělení Kostelec nad Labem. Ve spolupráci s hlídkami policistů z  krajského oddělení silničního dohledu a dopravního inspektorátu Mělník kontrolovali při dopravně bezpečnostní akci mimo jiné dodržování zákazu vjezdu, mimo dopravní obsluhu, v obci Lhota.

Lhota1.jpg
Zastavili desítky řidičů, přičemž většina z nich měla oprávněný vjezd. Přesto byli odhaleni i hříšníci, kteří zákaz vjezdu porušili, za což jim byla na místě udělena pokuta s horní hranicí 2000 Kč. Policisté zjistili také jednoho řidiče, který měl platný zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policie ČR apelujeme především na návštěvníky jezera Lhota, aby nevjížděli do ulic se zákazem vjezdu a k odstavení svých vozidel využili k tomu určené parkoviště přímo u jezera.

Policisté budou v obci Lhota i nadále kontrolovat dodržování zákazu vjezdu a správnost parkování.

por. Mgr. Markéta Johnová
26.7.2021

vytisknout  e-mailem