Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola za téměř čtvrt milionu

KRAJ – Dopravní policisté se zaměřili na zjevně přetížený nákladní automobil. 

kontrolní váženíkontrolní váženíV minulém týdnu prováděla hlídka krajských policistů silničního dohledu v Náchodě ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu kontrolu nákladních vozidel. Na vytipovaném stanovišti policisté kontrolovali, jak jsou dodržovány povinnosti pro silniční nákladní dopravu, technický stav vozidel, dodržování přestávek a dob odpočinků, zkrátka, zda řidiči dodržují obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Během kontroly se hlídka rozhodla zastavit nákladní automobil cizí státní příslušnosti převážející kulatiny dřeva. Policisté řidiče vyzvali k následování na kontrolní stanoviště, kde byl následně vyzván k předložení potřebných dokladů a dokumentů a podrobení se kontrolnímu vážení.

Na kontrolním stanovišti policisté zjistili porušení maximální povolené výšky (povoleny 4 metry) a délky (povoleno 18, 75 metrů) soupravy o 0, 12 a 0, 35 metrů. Samotné vážení na kontrolních vahách řidič odmítl. Dále byla u řidiče provedena kontrola sociálních předpisů, v rámci které policisté zjistili další porušení - řidič nepředložil eurolicenci, tedy oprávnění k provozování podnikání v oboru dopravy, překročil denní dobu řízení o více jak 3 hodiny, o 5 hodin nedodržel denní dobu odpočinku a o hodinu si protáhl dobu nepřetržitého řízení. Policisté dále zjistili, že řidič ujel přes 200 kilometrů bez vložené digitální karty.    

Za odmítnutí najet na váhy a další porušení byla řidiči uložena pokuta příkazem na místě ve výši 100 000 korun. Samotnému dopravci byla uložena kauce za porušení sociálních předpisů ve výši 100 000 korun a za překročení rozměrů vozidla ve výši 30 000 korun.

por. Ing. Eliška Pospíšilová Majerová
19. 9. 2022, 10:50

Odkazy do noveho okna

kontrolní vážení

kontrolní vážení 

Detailní náhled

kontrolní vážení

kontrolní vážení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem