Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kontrola vozidel taxislužby

TŘEBÍČ: Policisté se zaměřili na řidiče taxislužby. 

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč ve spolupráci s pracovníky Odboru dopravy Městského úřadu v Třebíči se v nočních pátečních hodinách dne 24. února zaměřili na kontroly řidičů vozidel taxislužby.

Při kontrolách vozidel taxislužby se vychází ze zákona o silniční dopravě a Vyhlášky Ministerstva dopravy. Policisté veškerá porušení zjištěná v souvislosti s provozem těchto vozů zadokumentují a postoupí Odboru dopravy k dalšímu opatření.

 

Při páteční akci se pracovníci Odboru dopravy zaměřili na kontrolu označení vozidel taxislužby, to znamená přerušovaný černobílý pás, evidenční číslo, obchodní firmu, střešní svítilnu a vybavení těchto vozidel taxametrem, knihou taxametru, záznamem o provozu vozidla, záznamem o době řízení a bezpečnostních přestávkách vozidla, průkazem způsobilosti řidiče, koncesní listinu a dokladem o přidělení koncesního čísla.

 

Policisté mají rovněž pravomoc kontrolovat tyto náležitosti při samostatných kontrolách. V součinnosti s Městským úřadem Třebíč se zaměřili na výpomoc při kontrole, na zastavování vozidel předepsaným způsobem, kontrolu řidiče i pasažéru, na technický stav vozu, kontrolu povinné výbavy, na dechové zkoušky k zjištění alkoholu v dechu u řidičů a především na zajištění bezpečnosti pracovníků Odboru dopravy.

 

Při páteční akci policisté společně s pracovníky Městského úřadu zkontrolovali celkem 12 vozidel taxislužby. Všechna kontrolovaná vozidla byla v pořádku bez sebemenších závad.

 

Obdobné kontroly mají třebíčští policisté v plánu opakovat i nadále.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

25. února 2012


 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem