Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kontrola účastníků silničního provozu

ZLÍNSKO: Nikdo nebyl pod vlivem drog nebo alkoholu. 

Včerejší den v  odpoledních hodinách proběhla preventivní a na ni  navazující dopravně bezpečnostní akce zaměřená na účastníky silničního provozu. Dopravní a pořádkoví policisté kontrolovali, jestli řidiči používají bezpečnostní pásy, netelefonují za jízdy, mají v pořádku technický stav motorového vozidla, způsob jízdy a jestli řidiči před nebo během jízdy dodržují zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.
Při akci zkontrolovali přes čtyři stovky vozidel. Řidičům vozidel v devíti případech na místě uložili blokovou pokutu za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ve dvou případech řidiče oznámili na příslušný správní orgán.
Policisté se také zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu ze strany chodců a cyklistů. V okrese Zlín zkontrolovali téměř tři desítky cyklistů a chodců. Ve čtyřech případech u chodců a ve třech případech u cyklistů uložili blokovou pokutu, protože se dopustili přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Ve Zlíně na nově otevřené cyklostezce vedoucí z Fügnerova nábřeží na Tyršovo nábřeží policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Zlín odměňovali cyklisty drobným dárkem ve formě reflexního prvku na kolo. 


9. října 2020, nprap. Ivan Mikulka
 

Odkazy do noveho okna

cyklisté

cyklisté 

Detailní náhled

cyklisté

cyklisté 

Detailní náhled

cyklisté

cyklisté 

Detailní náhled

cyklisté

cyklisté 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem