Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kontrola ubytovny v Aši

CHEBSKO – Policisté se zaměřili na ubytované osoby. 

V pondělí dne 14. 1. 2019 se v Aši uskutečnila kontrola objektu ubytovny. Policisté z místního obvodního oddělení v součinnosti s policisty z oddělení cizinecké policie, kriminalisty z Chebu a příslušníky Hasičského záchranného sboru se zaměřili především na kontrolu osob v ubytovně a zjištění skutečného stavu objektu z hlediska požární ochrany a případných bezpečnostních hrozeb.

V rámci uvedené akce se zaměřili na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky, pátrání po osobách a věcech.

Během akce Bezpečná lokalita bylo zkontrolováno na dvě desítky osob, které v té době byly v prostorech ubytovny. Policisté z oddělení cizinecké policie v současné době vyhodnocují, zda kontrolované osoby dodržují zákonné normy upravující pobyt na území České republiky.

Společně s policisty kontrolovali objekt také hasiči, kteří zjistili několik nedostatků a budou je v rámci své věcné příslušnosti dále řešit.

Policisté budou i nadále v kontrolách pokračovat, zároveň preventivně působit na občany i cizince a tímto předcházet protiprávnímu jednání.

prap. Jakub Kopřiva
17. 1. 2019

vytisknout  e-mailem