Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrola ubytoven v Mladé Boleslavi

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté z odboru cizinecké policie a policisté z obvodního oddělení Mladá Boleslav zaměřili svou pozornost na ubytovny v Mladé Boleslavi a okolí. 

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, včerejšího dne 21. března 2023 zrealizovali na území města Mladá Boleslav kontrolu ubytovacích zařízení a jejich obyvatel. S policisty z cizinecké policie se na této akci podíleli také policisté z obvodního oddělení Mladá Boleslav.

Během akce policisté zkontrolovali vytipované ubytovny v Mladé Boleslavi a blízkém okolí. Účelem pobytové kontroly bylo zjistit, zda se cizinci na území zdržují oprávněně a splňují podmínky pobytu na území podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Dále policisté prováděli kontrolu předložených dokladů s důrazem na odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin. Součástí kontroly bylo také pátrání po hledaných osobách a věcech. Pozornost kontroly se zaměřila také na povinnosti ubytovatele a předpisy, které musí ubytovací zařízení splňovat.

Během akce nezjistili policisté žádné protiprávní jednání a jsou rozhodnuti v podobných akcích i nadále pokračovat.

prap. Jiří Plesar

22.března 2023

vytisknout  e-mailem