Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola rybářů na Rozkoši

NÁCHODSKO - Petrův zdar patřil téměř všem 

Kontrola 7
V úterý 24. dubna 2012 se leckterým rybářům na břehu přehradní nádrže Rozkoš mezi Českou Skalicí a Novým Městem nad Metují zvýšil tep.

Ne, že by hromadně začaly brát ryby, ale na březích jinak tichého "Východočeského moře" procházela kontrola složená z policistů a členů Rybářské stráže.Ti zde pod dohledem mužů a žen zákona kontrolovali, zda rybáři dodržují rybářské řády.

Začali na poloostrově v blízkosti Lhoty u Nahořan, pokračovali dále ke hlavní hrázi a od ní prošli břehy až k obci Spyta, zastavili se i v autocampingu Rozkoš, jejich pozornosti neunikl ani pobřežní prostor u obce Kleny a Šeřeč. Od deváté hodiny ráno až do čtvrté hodiny odpoledne, tedy za 7 hodin trvání akce zkontrolovali 62 rybářů, z nichž drtivá většina měla vše, včetně povolenek a veškerého vybavení v naprostém pořádku.

Bedlivým sítem rybářské stráže neprošli pouze 4 provinilci, kteří se však dopustili jen drobných přestupků a rybářská stráž je s nimi vyřešila rovnou na místě. Nezbývalo než členům cechu tichých bláznů popřát dobré úlovky, a to jak jinak než úslovím "Petrův zdar"!
Foto: Archiv Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
4 .5. 2012
 

vytisknout  e-mailem