Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola parkování v Kvasinách

Policisté řešili desítky dopravních přestupků 

Policisté rychnovského obvodního oddělení a dopravního inspektorátu spolu s cizineckou policií a rychnovskými městskými strážníky  ve středu 24. listopadu 2010 od 14:00 kontrolovali správné parkování zaměstnanců největší firmy v Kvasinách. Řidiči, pracující v závodu, totiž opakovaně nerespektují dopravní značení a nesprávně parkují v místech, kde stání není povoleno.
Policisté do této zóny jezdí nejen v rámci výkonu své služby na preventivní kontroly, ale i na oznámení obce, samotného podniku, vlastníků okolních pozemků či dalších fyzických osob.
Během včerejšího dne udělili přítomní policisté za dopravní přestupky několik desítek blokových pokut, stejně jako v mnoha předchozích kontrolách v této lokalitě. Jen o den dříve sloužící hlídky neukázněným řidičům udělily téměř dvě desítky pokut, a přesto se druhý den situace na místě nijak nezměnila.
I ve středu místní bezpečnostní služba nasadila několik technických prostředků k zabránění odjezdu vozidla (tzv. botička), například u řidičů cizí státní příslušnosti, kteří pro své auto neváhali odstranit velké ozdobné balvany a zaparkovat přímo v kačírku. Jeden z hříšníků se dokonce více než hodinu skrýval v křoví a teprve při nasazování botičky vyběhl dopravní přestupek s muži zákona řešit. Bez pokuty neodjeli ani ti řidiči, kteří se svými vozy stáli na chodnících, v zóně se zákazem stání nebo nedodržovali povinné rozměry vozovky.
Rychnovští policisté budou tyto kontroly ve zmíněné zóně v Kvasinách provádět i nadále.

Fotogalerie zde

por. Mgr. Alena Kacálková
25. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem