Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kontrola na vodní nádrži Švihov

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté nezjistili porušení zákazu vstupu 

Policisté obvodního oddělení Světlá nad Sázavou a policejní stanice Ledeč nad Sázavou dnes kontrolovali oblast vodní nádrže Švihov, kam je zakázaný vjezd vozidel, stejně jako vstup pro osoby. Kontrola se obešla bez zjištění porušení zákazu.  

Vodní nádrž leží v ochranném pásmu prvního stupně, kde platí přísná pravidla. Kontroly v lokalitě provádějí policisté jak sami, tak ve spolupráci s pracovníky Povodí Vltavy. Do okolí vodní nádrže je zakázaný vstup. Platí zde samozřejmě zákaz koupání a rybolovu. Ochranné pásmo je značně rozlehlé a terén okolí přehrady na mnoha místech těžko přístupný, ideální je proto kontrola z vodní plochy. Policisté jsou vybaveni plavidlem Pioner Multi a dále motorovým člunem Ryds.

V pátek 9. července kontrolovali policisté dodržování zákona na přehradě a v jejím okolí od druhé hodiny odpoledne do podvečera. Na hladinu přehrady vyrazili z policejního přístaviště v blízkosti Budče.

Kontroly provádějí policisté nepravidelně, a to zejména v letních měsících, kdy je větší riziko porušování zákazu vstupu do lokality. V případě, že by policisté odhalili přestupce, vše by zadokumentovali a vyřešili buď v příkazním řízení, nebo postoupili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

9. července 2021 

vytisknout  e-mailem