Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kontrola motorkářů

OLOMOUCKÝ KRAJ - Motorkáři v silničním provozu 

Pěkné počasí a rozvolnění opatření v rámci COVID-19 opět vylákalo řidiče a motorkáře ve větším počtu na silnice i v Olomouckém kraji.
Mezi nejlákavější trasou pro motorkáře je jízda směr Šternberk Ecce Homo a dále Červenohoské sedlo. Motorkáři využívají rovných úseků silnic, táhlých i ostrých šikan a užívají si rychlé jízdy. Tato záliba není vždy v souladu s pravidly silničního provozu a jízda není pokaždé bezpečná a ohleduplná i k ostatním účastníkům silničního provozu. Z tohoto důvodu se na kontrolu dodržování předpisů zaměřují i policisté odboru dopravní policie v kraji. Kolegové na motorkách i v autě kontrolují dodržování nejvyšší povolené rychlosti v daných úsecích, ale i to, zda řidič není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, má platný řidičský průkaz na danou kubaturu nebo zda je jeho stroj po technické stránce v pořádku.
Podobná kontrola se uskutečnila i během tohoto prodlouženého víkendu, kdy přálo k vyjížďce krásné počasí. Policisté zkontrolovali několik desítek motorářů za přísného dodržení opatření v souvislosti s COVID-19. Při kontrole zjistili desítku přestupků, které se týkaly hlavně překročení nejvyšší povolené rychlosti v daném úseku.
V letošním roce jsme v Olomouckém kraji řešili 1498 dopravních nehod, z toho 12 nehod motorkářů, při kterých byli  2 motorkáři zraněni těžce a 7 lehce. Naštěstí během letošních dní nedošlo k žádnému smrtelnému zranění motorkáře. Oproti loňskému roku se jedná o mírný pokles nehod (loni 1330 nehod, 9 nehod motorkářů).
Policisté se budou dále kontrolám dodržování předpisů v dopravě věnovat a zaměří se nejen na rychlost, technický stav, způsob jízdy, ale také na alkohol a drogy za volantem nebo řídítky motorek a jízdních kol.


kpt. Mgr. Marta Vlachová
11. 5. 2020   

Odkazy do noveho okna

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem