Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kontrola honů na Českobudějovicku

České Budějovice - Sobotní ráno bylo v duchu kontroly zbraní a dokladů v Čejkovicích. 

Podzim, chladno, mlhavo a myslivecké hony - vždy k sobě neodmyslitelně patří. Stejně i tak kontroly střelců, zbraní, jejich dokladů a požívání návykových látek. I tento týden se příslušníci Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, Územního odboru České Budějovice, zaměřili na tuto činnost v obci Čejkovice.
 
Strážci zákona sobotního rána, před počátkem honu, zkontrolovali více jak dvě desítky osob. Vše bylo v naprostém pořádku, policisté nezjistili žádné pochybení. Přesto v rámci prevence byli upozorněni, aby se v případě potřeby dostavili na Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál na českobudějovické Pražské ulici.
 
Všem přítomným jsme připomněli, že stále probíhá „zbraňová amnestie“, která umožňuje beztrestné odevzdání zbraní, na které nemají oslovení zbrojní průkaz nebo doklady. Tato informace je třeba mezi spoluobčany šířit. Pochopitelně policisté zmínili i zásady bezpečné manipulace se zbraní.
 
Dále je také za připomenutí, aby jste nám, na obvodní oddělení  nenosili výbušniny, střelivo a jiný nebezpečný materiál, jak se nám to již před pár týdny stalo ve Volyni, Jindřichově Hradci a Protivíně!
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
26. října 2014
Odkazy do noveho okna

Kontrola závěru zbraně

Kontrola závěru zbraně 

Detailní náhled

Kontrola zbraně a dokladů

Kontrola zbraně a dokladů 

Detailní náhled

Lovecké zbraně

Lovecké zbraně 

Detailní náhled

Myslivecké zátiší

Myslivecké zátiší 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem