Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kontrola dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté se zaměřili na řidiče a dodržování rychlosti. 

Ve dnech 12. až 23. června 2023 se uskutečnilo v Libereckém kraji několik speciálních kontrol v rámci celorepublikové speciální akce zaměřené na dodržování rychlostních limitů. Tyto kontroly jsou jednou ze základních priorit Policie ČR zvlášť s ohledem na skutečnost, že nedodržování rychlostních limitů je dlouhodobě nejtragičtější příčinou dopravních nehod.

Dopravní policisté během této akce zkontrolovali celkem 683 vozidel a zjistili 502 přestupků.

DI hlídka dohled 1
Ve 334 případech došlo k překročení nejvyšší povolené rychlosti, kdy z toho bylo 325 přestupků projednali s řidiči příkazem na místě a 9 jich oznámili správnímu orgánu.

Celkem 45 řidičů nebylo připoutáno bezpečnostním pásem, 28 řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení.
Dva řidiči byli pod vlivem návykových látek a další tři požili alkohol. U 23 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla a 22 vozidel nemělo dálniční známku.

Motocyklisté se dopustili 9 přestupků, cyklisté 4 a dopravního přestupku se dopustil i jeden chodec. Během provedených kontrol byl zjištěn i jeden pachatel trestné činnosti.

V obdobných akcích budou policisté během letních měsíců pokračovat. 


29. 6. 2023
nstržm. Libor Barták
oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem