Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kontrola chat

VYŠKOVSKO: Před zimou je dobré věnovat rekreačnímu objektu větší pozornost. 

V pátek 25. října proběhla na Vyškovsku preventivní bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu rekreačních oblastí a chatových objektů. Policisté kontrolují chatové oblasti několikrát do roka. Cílem takovýchto akcí je ochrana majetku občanů a předcházení trestné činnosti. Stejný cíl si klade i celorepublikový projekt „Zabezpečte se.“

Policisté obvodních oddělení Vyškov, Bučovice a Slavkov u Brna zkontrolovali rekreační objekty v katastru obcí Luleč, Ruprechtov, Račice- Pístovice, Němčansko, Nížkovicko, Pavlovice, Nové Hvězdlice a Jitřenka. Na dveřích či oknech objektů jsme zanechávali kontrolní lístek. Na jeho zadní straně je jakési desatero rad správného zabezpečení chaty. Upozorňuje například majitele, že kromě zabezpečení vstupů (okna a dveře) je třeba věnovat pozornost i přilehlým prostorám jako jsou kůlny apod. Při delší nepřítomnosti je rovněž dobré odvézt z chaty cennosti a elektroniku, ale i sekačky a různé nářadí. To se týká především nynějšího období, kdy majitelé, kteří neobývají chatu celoročně, objekty zazimovávají. Také se vyplatí udržovat dobré sousedské vztahy. Všímavost okolí může eliminovat trestnou činnost nebo napomoci k dopadení pachatele. Rovněž v případě narušení objektu je pro policii snazší kontaktovat majitele.

V rámci akce jsme nezjistili žádné narušení objektu. Mnoho majitelů chaty ještě obývali. Dle jejich informací udržují kontakt se sousedy a někteří si i vzájemně objekty kontrolují. Za loňský rok evidujeme na Vyškovsku 22 chat, které navštívil nevítaný host. Letos sedm.

por. Mgr. Alice Musilová, 25.10.2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem