Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kontaktní a koordinační centra II. - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

V rámci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bylo slavnostně otevřeno pět nových plně funkčních kontaktních a koordinačních center. Projekt budování Kontaktních a koordinačních center je rozsáhlým projektem Policie České republiky, jehož smyslem je rekonstrukce stávajících policejních služeben tak, aby vyhovovaly veřejnosti a službu konajícím policistům, a zároveň se staly přirozeným centrem organizace v případě vážných a mimořádných událostí nebo živelních katastrof a fungovaly jako klíčový prvek v rámci integrovaného záchranného systému.

Nová kontaktní a koordinační centra s moderním vzhledem a účelným vybavením byla v Kraji Vysočina vybudována na Územním odboru Třebíč a na čtyřech Obvodních odděleních Policie České republiky v Bystřici nad Pernštejnem, Chotěboři, Pacově a Třešti. Projekt rekonstrukce policejních služeben je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci oblasti intervence Integrovaného operačního programu – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Celkové způsobilé výdaje projektu, jehož cílem je vybudování pěti nových kontaktních a koordinačních center na území Kraje Vysočina, činí 23.200.000 korun. Na vybudování těchto kontaktních a koordinačních center se z pětaosmdesáti procent podílí  Evropský fond regionálního rozvoje (19.720.000 korun) a zbylých patnáct procent je hrazeno z prostředků státního rozpočtu (3.480.000 korun).

Kontaktní a koordinační centra na policejních služebnách podstatně zkvalitní a zefektivní podmínky při prevenci a řešení mimořádných událostí, poskytnou občanům nezbytný informační a koordinační servis. V každodenním životě je úkolem těchto služeben přispívat k řešení běžné problematiky vnitřního pořádku a bezpečnosti. 
 
 

Územní odbor KKC
 Jihlava  Třešť
 Havlíčkův Brod Chotěboř 
 Pelhřimov  Pacov
 Třebíč  Třebíč
 Žďár nad Sázavou  Bystřice nad Pernštejnem
Mapa_KKC 
Související dokumenty
KKC - propagační leták
Pozvánka na otevření KKC - Třebíč
 
Tiskové zprávy
Kontaktní a koordinační centrum v Třešti
Kontaktní a koordinační centrum v Chotěboři
Kontaktní a koordinační centrum v Pacově
Kontaktní a koordinační centrum v Třebíči
Kontaktní a koordinační centrum Bystřice nad Pernštejnem

Odkaz na stránky Strukturálních fondů EU

vytisknout  e-mailem