Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konopí tentokrát sklidili policisté

HRADECKO - Matka se synem měli pěstírnu doma ve sklepě. 

Policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové se specializací na toxi v pondělí zadrželi a posléze obvinili muže a ženu z Hradce Králové ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Žena ve věku 49 let se svým o 20let mladším synem pěstovali od října 2016 ve sklepních prostorách svého domu v centru města marihuanu, kterou používali pro svoji potřebu, nebo ji distribuovali svým známým. Při domovní prohlídce policisté ve dvou místnostech vybavených odrazovými foliemi, vzduchotechnikou, osvětlením, pěstebním stanem zajistili 111 rostlin marihuany o výšce 80 - 100 cm. V lednici umístěné v kuchyni objevili 19 sáčků s marihuanou o celkové váze téměř 1 kg. Dále jim bylo prokázáno, že drogu prodali nebo dali zdarma minimálně ve 156 případech.

Oba se k trestné činnosti přiznali a uvedli, že marihuanu užíval hlavně pro svoji potřebu syn kvůli zdravotním problémům. Při prodeji nešlo prý o zisk, ale aby se jim pokryly náklady. Uvedli, že ze 40% vypěstované marihuany vyráběli mastičky, které však při domovní prohlídce nalezeny nebyly. Na svoji obhajobu řekli, že kromě potřeby pro vlastní synovo užívání byla dalším impulsem k založení pěstírny momentální tíživá finanční situace. Po splacení dvou posledních splátek dluhu, které jim v současnosti zbývají, by s pěstováním prý přestali.

Ženě, která nebyla nikdy trestaná i jejímu synovi (jednou trestaný za majetkovou trestnou činnost) hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.
 

por. Iva Kormošová
21.3.2019, 9.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem