Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konopí rostlo v textilním šatníku

MOSTECKO - Hlídka ho objevila náhodou při řešení jiné události; Náhodné seznamky se nevyplácí. 

Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 41letého muže z Mostu. Ten měl v pronajatém bytě v Mostě  dle policie pěstovat osm kusů rostlin konopí za účelem dalšího zpracování, ačkoliv nemá k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí žádné oprávnění. Policie rostliny zajistila a odeslala je k provedení odborného zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz. Provedenou expertizou v rostlinném materiálu byly prokázány kanabinoidní látky. Rostliny v bytě policisté objevili náhodně při šetření zcela jiného deliktu na místě. Mostečan je stíhán na svobodě.

Seznamka přes internet se muži nevyplatila
Mostečtí policisté šetřili případ krádeže, ke kterému mělo dojít již minulý měsíc ve večerních hodinách v bytě jednoho muže. Ten se přes internet seznámil s 31letou ženou z Teplicka. Po vzájemné komunikaci ji pozval na návštěvu do Mostu. Žena byla u něj v bytě, a i když ji muž chtěl přivolat taxi, navrhla, že zůstane přes noc. Probuzení v pozdních hodinách pak muži přineslo nemilé překvapení. Žena z bytu bez rozloučení ještě za tmy zmizela a s ní i zlatý náramek, který měl muž na ruce během spánku, a který měla návštěvnice odcizit. Policisté nyní 31leté cizince sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Okradený šperk zpátky nezískal a utrpěl hmotnou škodu ve výši 21 tisíc korun.

Motorista přišel o stavebnici lega
O dárek pro svoji ratolest přišel jeden motorista z Mostu. Ten měl svoje vozidlo zaparkované na komunikaci v centru města Mostu a v něm krabici se stavebnicí. Neznámý lapka zřejmě v nočních hodinách do auta vnikl za použití násilí a z interiéru stavebnici za několik stovek korun odcizil. Poškozením vozidla zanechal zloděj majiteli celkovou hmotnou škodu ve výši 20 tisíc korun. Případ  krádeže vloupáním a poškození cizí věci nyní šetří mostečtí policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 23. prosince 2021

vytisknout  e-mailem