Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Konopí pěstoval na zahrádce

Další útočník domácího násilí byl vykázán z domu 

 Jezdil a měl přes jednu promili v dechu
V ranních hodinách v pátek 25.7.2008 v Krnově před prodejnou na ulici Opavská kontrolovali dopravní policisté 38letého muže z Hošťálkov, který řídil fiat. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,02 promile alkoholu a za hodinu měl 0,92 promile v dechu. Muži  byl na místě odebrán řidičský průkaz a ještě téhož dne mu krnovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
  
Na zahrádce pěstoval konopí
V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání 50letého muže z Krnova pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Toho se měl dopustit tím, že od měsíce května do 25.7.2008 pěstoval na zahradě rodinného domu v Krnově na ulici Družstevní patnáct rostlin Cannabis sativa. Chtěl z nich získat omamnou či psychotropní látku pro další užití. Rostliny policisté zajistili a budou zaslány k odborné expertíze.
  
Z bufetu si odnesl cigarety
V době od 24. do 25. 7. 2008 v Bruntále na ulici Nádražní dosud neznámý pachatel vypáčil zámky vstupních dveří do prodejny v nemocnici a vnikl dovnitř. Z regálu odcizil krabičky cigaret různých značek v hodnotě 8 550 Kč. Na zařízení způsobil škodu ve výši 700 Kč. Šetří OOP Bruntál.
  
Policisté vykázali dalšího útočníka domácího násilí
Vykázání útočníka domácího násilí z domu na deset dnů použili bruntálští policisté naposledy v sobotu 26.7.2008. V ranních hodinách ve Valšově napadl 36letý muž svou 32letou manželku. Nejprve slovně a následně i fyzicky jí napadl  a zranil na zápěstí. Policisté při šetření zjistili, že násilník ženu opakovaně napadá a dlouhodobě psychicky týrá. Jeho jednání naplňuje znaky domácího násilí a tak ho ještě ten den vykázali na deset dnů z domu a jeho bezprostřední blízkosti. Fyzické napadení policisté šetří zvlášť jako přestupek proti občanskému soužití. 
  
Nechal si na stole věci a přišel o ně
I přes naše neustálá varování, aby lidé nenechávali své cenné věci bez dozoru, tak jsme opět šetřili v těchto dnech krádež odložených věcí v restauraci.
V sobotu 26.7.2008 v Lomnici si odložil 40 letý muž na stůl před penzionem ledvinku. V ní měl doklady, mobilním telefon, kreditní kartu a hotovostí ve výši 3 000 Kč a 220 EUR, kterou mu dosud neznámý pachatel odcizil. Způsobená škoda činí 9 tisíc Kč.
  
Přes internet pronajala chatu, kterou jí zničili
Rýmařovští policisté šetří od 27.7.2008 oznámení 59leté majitelky chaty v Malé Morávce. Žena pronajala v době od 25. do 27.7.2008 chatu přes internet a dosud neznámý pachatel poškodil zařízení a vybavení - dveře, krb, koberce, povlečení, nádobí a další věci v chatě. Způsobená škoda činí 24 050 Kč.
  
Odcizil gumovou pásku a autorádio
V Zátoru v době od 26. do 27.7.2008 dosud nezjištěný pachatel poškodil vozidlo Felicia. Strhl a odcizil gumovou ochrannou pásku dveří a ukroutil uzamčené víčko nádrže. Rozbil skleněnou výplň okna zadních dveří a vnikl dovnitř. Zde vzal zabudovaný reproduktor a krytku ventilátoru. Následně ještě vyšrouboval autorádio s CD přehrávačem, které také odnesl i madlo řadící páky. 30letému majiteli způsobil škodu ve výši 5 400 Kč.
 
 
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem