Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konkrétní případy jsou varováním

Kutnohorští policisté šetří dva případy odcizení peněz z bytu. 

     K prvnímu došlo dne 12. 3. 2011 kolem sedmnácté hodiny v Kutné Hoře v ulici Trebišovská. Zatím neznámá žena pod záminkou zjištění informací ke sčítání lidu byla pozvána třiapadesátiletým mužem do jeho bytu. Žena využila jeho nepozornosti, když hledal svůj občanský průkaz a mezitím mu odcizila finanční hotovost ve výši 120 000,- Kč. Peníze měl položené volně na knihách na polici v obývacím pokoji. K jejímu popisu se podařilo zjistit, že se jedná o ženu ve věku kolem 30 let, vysokou asi 170 cm., štíhlé postavy s nalíčeným obličejem, světlé pleti, měla černé vlasy krátce střižené „na mikádo“, pod nosem měla mít mateřské znaménko. Na sobě měla zelenou bundu, šedé kalhoty a světlé boty – lodičky s fialovým lemem.
    Druhý případ se stal dne 14. 3. 2011 po patnácté hodině v Kutné Hoře v ulici Puškinská. Opět neznámá žena pod tou samou záminkou byla také pozvána do bytu, v tomto případě osmasedmdesátiletou seniorkou. V kuchyni spolu měly ženy začít vyplňovat formuláře s tím, že poškozená za to dostane prémii 7 000,- Kč. Pachatelka chtěla ovšem rozměnit peníze. Důchodkyně proto ze zásuvky v obývacím pokoji vyndala obálku s finanční hotovostí přes 74 000,- Kč, kterou jí „zlodějka“ v nestřežené chvíli odcizila. V tomto případě by se mělo jednat o ženu ve věku mezi 35 a 40 lety, silné postavy, vysokou asi 160 cm., vlasy měla hnědé, středně dlouhé, na sobě měla šedomodré rifle, polobotky a tmavou lehkou bundu.
    Policisté opět upozorňují občany, že není vůbec nutné takové osoby vpouštět do svého obydlí a předání tiskopisů s potřebnými radami lze v krátkosti provést například na chodbě před bytem nebo domem. Vůbec už není potřeba provádět jakékoli transakce s finanční hotovostí. Nikdo za tento úkon nemůže vyžadovat peníze, ani je nabízet. Občané byli navíc předem informováni o jménu a příjmení osoby, která je v budoucnu s formuláři navštíví. Není od věci vyžádat si občanský průkaz. Držme se hesla „náš byt je náš hrad“, neotvírejme proto zbytečně dobrovolně jeho brány různým „lotrům“.

 

Další zprávy:

Krádež mědi u trati

    Celkem 700 metrů měděného telekomunikačního kabelu někdo odcizil v noci na 14. 3. 2011 u železniční trati v Kutné Hoře – Dolním Žižkově. Krádež kabelu v hodnotě 9 800,- Kč nyní šetří policisté z Kutné Hory.

 

nprap. Daniuel Votroubek

15. 3. 2011

 

vytisknout  e-mailem