Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Konference k mikroskopii

V americkém městě Nashville ve státu Tennessee se ve dnech 7. až 11. srpna 2011 konala již tradiční světová konference Mikroskopie a mikroanalýza 2011 (Microscopy & microanalysis 2011).  

Svým rozsahem je tato konference největší světovou akcí, která se věnuje všem druhům technik a analýz, které jsou s mikroskopií spojené (tj. metody optické, elektronové a iontové mikroskopie a mikroanalýz). Letošní akci navštívily více jak dva tisíce odborníků různých profesí, kteří při své činnosti využívají mikroskopické analytické techniky - např. biologové, materiáloví a technologičtí specialisté, geologové, krystalografové atd. Chybět nemohli ani kriminalisté, neboť v řadě odvětví oboru kriminalistiky je využívání mikroskopických postupů základní technikou a významnou oblastí rozvoje.
 
Návštěvníci se dozvěděli nejnovější poznatky z oblasti výzkumu a vývoje nových technologií a vyslechli si zajímavé příspěvky a zkušenosti odborníků s využitím mikroskopie v praxi. Představena byla také řada přístrojových a technických inovací v mikroskopii a mikroanalýze.
 
Konference se zúčastnil také zástupce Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR, který zde prezentoval výsledky projektů řešených v rámci programu Bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra ČR.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
oddělení redakce a PR KÚP
17. 8. 2011
Odkazy do noveho okna

Konference v USA 02

Konference v USA 02 

Detailní náhled

Konference v USA 03

Konference v USA 03 

Detailní náhled

Konference v USA 04

Konference v USA 04 

Detailní náhled

Konference v USA 05

Konference v USA 05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem