Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Konečně má ve svém domě klid

ZLÍNSKO: Agresivní syn skončil za mřížemi. 

Rovnou ve věznici skončil v neděli večer šestačtyřicetiletý muž z Otrokovic, který nerespektoval rozsudek soudu a několikrát bez vědomí a dovolení vnikl do domu své matky, kde usnul. Policisté z Otrokovic muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody s tříletou trestní sazbou.

Šestašedesátiletá žena je majitelkou rodinného domu v Otrokovicích. Svému synovi dovolila, že u ní může bydlet, pokud se bude podílet na chodu domácnosti. Syn ale za bydlení neplatil a navíc se k matce choval vulgárně a agresivně, zejména pod vlivem alkoholu. Policisté ho z domu v uplynulých letech opakovaně vykázali.

Na základě žaloby rozhodl začátkem roku soudce okresního soudu o tom, že je muž povinen vystěhovat si své věci a do domu, kde nemá trvalé bydliště, již dále nevstupovat. Muž ovšem rozsudek nerespektoval a v průběhu července do domu násilím třikrát vnikl zabezpečeným sklepním oknem. Dvakrát ho přímo v obydlí zadrželi policisté, protože dům odmítal opustit. V obou případech nadýchal více než dvě promile alkoholu a skončil v protialkoholní záchytné stanici. Po posledním zadržení se už z policejní cely na svobodu nevrátil.

Policisté z Otrokovic tohoto muže velmi dobře znají. Za uplynulých deset měsíců má v policejních evidencích 28 záznamů pro přestupky a trestné činy násilného charakteru. V rejstříku trestů má deset záznamů. Vulgárně a agresivně se chová nejen ke své matce, ale také k ostatním obyvatelům města.

4. srpna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem