Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konec vloupáním na Děčínsku

DĚČÍN - Konec vloupáním na Děčínsku; Chatař řádil; Po dobrém to nešlo; Porušovat zákazy se nevyplácí; U počítače zapomněl na maminku; Kradl ve velkém 

Děčínské policii se podařilo dopadnout a obvinit trojici výtečníků, kteří mají na svědomí sérii různých vloupání v lokalitě Děčín. Škoda, kterou během svého řádění v objektech způsobili, přesáhla sto dvacet tisíc korun. Za vloupání, krádeže věcí i peněz a padělání platebních prostředků raubířům hrozí pobyt za mřížemi až pět let.
 
Chatař řádil
 
Celkem do třech rekreačních chat v Dolní Poustevně se během minulých týdnů vloupal neznámý poberta. Všechny prohledal a odcizil z nich různé věci v celkové hodnotě padesát tisíc korun. Na případu pracují policisté z Velkého Šenova. Pokud zloděje polapí a usvědčí, bude mu za porušování domovní svobody, krádež vloupáním a způsobenou škodu hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Po dobrém to nešlo
 
Nástupu do výkonu trestu se záměrně vyhýbal odsouzený šestadvacetiletý muž z Verneřic. Policisté z Benešova nad Ploučnicí si pro něj tedy museli dojet domů. Tam jej desátého února omezili na osobní svobodě a odvezli do věznice v Litoměřicích.
 
Porušovat zákazy se nevyplácí
 
Policisté z Děčína sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí pětadvacetileté řidičce. Ta byla večer v úterý devátého února přistižena hlídkou při řízení automobilu, ačkoli jí byl magistrátem města vysloven zákaz. Za nezákonnou jízdu může vyfasovat až tři roky odnětí svobody.
 
U počítače zapomněl na maminku
 
Starostlivá osmatřicetiletá maminka z Varnsdorfu oznámila v úterý na policii, že se její nezletilý syn nevrátil ze školy. O dítě se strachovala hlavně s ohledem na jeho věk. Policisté tedy zahájili po chlapci pátrání. Asi za půl druhou hodinu však žena zavolala, že se chlapec v pořádku vrátil domů. Šetřením se pak zjistilo, že malý nezbeda po celou dobu hrál u kamaráda počítačové hry.
 
Zajímalo ho hlavně sociální zařízení
 
Během posledních měsíců kdosi oknem vnikl do neobydleného domu v Rumburku. Zde odcizil radiátory, elektroinstalační materiál, záchody, umyvadla a další věci. Škoda, kterou způsobil, se přehoupla přes půl miliónu korun. Jestliže policie pachatele dopadne a usvědčí, může za vloupání a výši způsobené škody dostat až osm let vězení.
 
 
Děčín 11. 2. 2010
pprap. Petra Kubátová
tel.: 974 432 207, 724 156 293
email : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem