Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Konec setkání ministrů EU - CZ Pres

Hluboká nad Vltavou dnes po páté hodině večer "osiřela", setkání ministrů EU je u konce, policejní opatření doznívají, policie děkuje občanům za vstřícnost a toleranci. 

     Jihočeští občané a Policie ČR obstáli se ctí. Občanům patří poděkování za toleranci, se kterou přijali policií realizovaná bezpečnostní opatření a chvilková lokální omezení dopravy. Policistům patří pochvala za dobře strategicky realizovaná opatření, určená k zajištění bezpečnosti chráněných osob a objektů. Policie byla připravena reagovat na jakékoliv narušení střežené a chráněné zóny, či narušení veřejného pořádku, například ze strany ohlášených demonstrantů.
     Bezpečnostního opatření jihočeské policie, pražských kolegů a posil z Plzeňského a Jihomoravského kraje jsou již ve svém závěru. Kolem páté hodiny odpoledne opustila Hlubokou nad Vltavou i Jihočeský kraj poslední střežená a chráněná kolona delegátů a ministrů EU. Policisté odvolali i nasazený vrtulník a také poděkovali německým kolegům za poskytnutou techniku, štábní vozidlo vybavené monitorovacím a nahrávacím zařízením.
     Během těchto summitových sledovaných dnů, nedošlo k žádné mimořádné situaci ani k narušení veřejného pořádku. Postupně během víkendu bezpečnostní složky opustí zámecké prostory, snad je jeho nádherná výzdoba a prostory nebudou zdržovat a předají zámek k běžnému turistickému režimu. Policie a jihočeští občané tak přidali svoji "kostku cukru" k oslazení Evropy.


Jiří Matzner, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje České Budějovice

vytisknout  e-mailem