Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Konec prázdnin ve znamení vloupání do aut

ZNOJEMSKO: Viditelně odložené věci přilákaly drzé nenechavce. 

Poslední dva srpnové dny jsme přijali tři oznámení o vloupání do osobních vozidel.
     Rekreanti z Vyškovska přijeli se Škodou Fabia na parkoviště u zříceniny hradu Cornštejn a na hodinu a půl odešli. Když se v pátek po poledni vrátili, zjistili, že jim někdo rozbil sklo pravých předních dveří. Vzniklým otvorem pak vnikl dovnitř a tam odcizil handsfree sadu, asi šest set korun v mincích, sportovní boty a dámskou kabelku s peněženkou. Celková hmotná škoda je asi čtrnáct tisíc korun.   
     Turistům z Liberecka někdo násilím vnikl do auta v noci z pátku na sobotu. Vůz zaparkovali ve Znojmě na ulici Pod Kraví horou. V osm hodin večer bylo vše v pořádku a po osmé hodině ranní tomu tak již nebylo. Zatím neznámý pachatel rozbil sklo v zadních pátých dveřích a ze zavazadlového prostoru se zmocnil košíku s ovocem a zeleninou, tašku s potravinami, polštář a dvě deky. Způsobil tím škodu asi devět tisíc korun.
      Třetí případ se odehrál v sobotu, když se osádka Škody Octavia odešla koupat do bývalého lomu u obce Hostěradice. Auto tam před polednem nechali na polní cestě a téměř šest hodin byli pryč. Po návratu v kabině vozu postrádali dva batohy. Přišli tím o různé věci za téměř pětatřicet tisíc korun.
      Případům se nyní intenzívně věnujeme a zároveň připomínáme, že auto není trezor. Nenechávejte uvnitř aut viditelně odložené věci. Nedávejte zlodějům šanci.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 2. září 2019

vytisknout  e-mailem