Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konec prázdnin ve znamení alkoholu

Během víkendu policisté vyjížděli k sedmi dopravním nehodám 

Poslední prázdninový víkend bylo zjištěno větší množství jízdy pod vlivem alkoholických nápojů. Hlídky skupiny dopravních nehod vyjížděly k 10 oznámeným událostem. Ve 3 případech se jednalo o dopravní nehody bez oznamovací povinnosti. Při zbylých 7 nehodách čtyři účastníci požili alkoholické nápoje. Jedna osoba utrpěla zřejmě vlastní vinou těžké zranění, 4 osoby utrpěly lehká zranění. Hmotná škoda byla odhadnuta na pouhých 27 tisíc korun.

V pátek 28. srpna 2009 byla v odpoledních hodinách dodatečně oznámena dopravní nehoda v obci Dolní Dobrouči. Zde se na křižovatce silnic II. tříd číslo 313 a 360 střetla 27letá řidička osobního automobilu značky Toyota Corolla s 47letých řidičem jízdního kola značky Kellys. Řidička se při odbočování vlevo plně nevěnovala řízení, kdy se ohlédla do zadní části interiéru toyoty. Následně se čelně střetla s jízdním kolem. Zraněný muž byl z místa odvezen na vyšetření do Ústí nad Orlicí. Zde bylo zjištěno zranění hrudníku, které si vyžádá zřejmě několikatýdenní léčbu. Mladá řidička zřejmě zapomněla, jaké má povinnosti jako účastnice dopravní nehody se zraněním. Ve věci bude dále probíhat vyšetřování. Po obdržení podrobné lékařské zprávy o zranění poškozeného bude rozhodnuto, zda-li se ve věci jedná o trestný čin ublížení na zdraví nebo přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Mimo dopravní nehody hlídky dohlížely od pátku do neděle několik desítek hodin nad zvýšeným silničním provozem spojeným s koncem prázdnin. Výsledky dopravních kontrol nejsou radostné. U 5 řidičů bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou. Dalším 10 řidičům byly uloženy blokové pokuty, většinou za jízdu bez řádně připevněného bezpečnostního pásu.

I v následujích dnech mohou účastníci silničního provozu očekávat zvýšený dohled příslušníků Policie České republiky a zejména místního dopravního inspektorátu.
npor. Bc. Pavel Ešpandr
31. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem