Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec prázdnin byl klidný

Benešovsko bez vážných zranění 

 

     Policisté na Benešovsku měli v průběhu posledního prázdninového víkendu několik dopravních akcí.

     Nejen dopředu avizovaná dopravně bezpečnostní akce, která se odehrála v neděli od dvou hodin odpoledne do osmi večer, zaměstnala policejní hlídky.

 

     V noci ze soboty na neděli se v obvodě policejního oddělení v Benešově uskutečnilo několik kontrol řidičů, kdy se policisté zaměřili na alkohol. A hned v několika případech byli úspěšní v zastavení řidiče, který před nebo během jízdy alkohol požil. V jednom případě jim při kontrole řidič nadýchal 1,97 promile alkoholu. V dalších dvou se řidiči vešli do půl promile.

     Ruku k dílu přidali i strážníci městské policie v Benešově, když zkontrolovali podivně jedoucího cyklistu, který ze svých plic při odborném měření vypustil vzduch, obsahující 0,92 promile alkoholu. Strážníci předali tohoto účastníka v dopravě příslušníkům policie.

 

     Během nedělní akce pak bylo kontrolováno několik automobilů, kdy kromě jednoho naměřeného alkoholu ve výši 0,26 promile v dechu, bylo řešeno jen několik přestupků v dopravě, při nich bylo uděleno čtyřicet tři pokud v celkové výši třicet tisíc devět set korun.

 

     Poměrně klidný víkend se odrazil i na počtu dopravních nehod, kterých oproti loňskému roku zaznamenali policisté o pět méně. I přesto, že statistika je pozitivní co do počtu nehod, upozorňuje na sebe počtem zraněných. Policisté nezaznamenali žádné smrtelné ani vážné zranění, zato byla tři lehká a to oproti roku 2008 je o dvě více. Celková škoda, která nehodami vznikla se vyšplhala do výše čtyři sta dvaceti pěti tisíc korun.

dechová kontroladechová kontrola
kontrola vozidlakontrola vozidla

 

 

 

 

 

 

řešení přestupku v dopravě na místěřešení přestupku v dopravě na místě

vytisknout  e-mailem