Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec podvodníka

Policisté dopadli muže, který podvedl dvacet důvěřivců 

    Jednadvacetiletý muž z Příbramska nabízel v době od konce září 2010 do poloviny března 2011 prostřednictvím různých inzertních a aukčních serverů k prodeji a dodání různé typy mobilních telefonů Apple iPhone. Po kupujících vyžadoval zaslání zálohy prostřednictvím bankovního účtu. Takto získané prostředky poté vybíral, a aniž by za ně zájemcům poskytl slíbený telefon nebo jakoukoliv jinou protihodnotu je užil k vlastní potřebě. Za uvedenou dobu se takto obohatil v devíti případech.
   Jelikož se jednalo o muže podnikavého, tak ve stejné době nabízel opět prostřednictvím internetu zprostředkování finančních půjček. Od svých klientů opět požadoval zaplacení zálohy na bankovní účet a poté se scénář opakoval. Žádnou půjčku nezprostředkoval a peníze užil pro svou potřebu. Tento „ fígl“ užil v jedenácti případech. Celkem tak způsobil dvaceti poškozeným škodu ve výši zhruba 43 000,- Kč.
    Případem se zabývali policisté z obvodního oddělení Policie ČR Kostelec nad Labem, kteří věc prověřovali jako podezření z trestného činu podvodu. Po podezřelém bylo v březnu 2011 vyhlášeno celostátní pátrání. Dne 1. září letošního roku byl muž zatčen a následující den převezen na kostelecké obvodní oddělení. Zde bylo muži sděleno podezření z výše uvedeného trestného činu, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Dne 5. září 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem