Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec jednoho zloděje

Už čeká na vazbu 

Kolínským policistům se podařilo dopadnout nenechavce, který během letních prázdnin řádil v ulicích Kolína. Okruh zájmu pachatele byl neomezený.
Muži je kladeno za vinu, že v areálu společnosti v ul. Havlíčkova v Kolíně se vloupal do vozidla zn. Ford Transit, z kterého odcizil autorádio a nářadí. Stejný záměr měl i s vedlejším Fordem, který však pouze poškodil. Po své návštěvě zanechal škodu ve výši 17.300,-Kč.
Jeho zájmu neunikly ani průmyslové kamery po městě Kolín. Zde během týdne odcizil z různých budov celkem 10 kusů kamer v celkové hodnotě přes 40.000,-Kč.
Náš zloděj se následně zaměřil na sklepní prostory. V kolínském  domě v ul. Na Louži     se vloupal do sklepní kóje. Z této si odnesl pánské horské kolo, ruční vysavač, cestovní kufr a další drobnosti v hodnotě téměř 4.000,-Kč.
Během svých útoků se dopustil trestných činů krádeže vloupáním , porušování domovní svobody a poškozování cizí věci, za což mu lze uložit trest odnětí svobody až na tři léta.
Vzhledem k tomu, že shora uvedeného jednání se jmenovaný dopustil přesto, že byl v posledních třech letech pro jinou majetkovou trestnou činnost odsouzen, tak byl na jednatřicetiletého recidivistu podán návrh na vzetí do vazby.
 
por. Martina Fejfarová, 2.9.2011

vytisknout  e-mailem