Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konec dobrý, všechno dobré

DĚČÍN - Policisté pátrali po seniorkách. Našli obě. 

DĚČÍN/BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - Policisté opět zabodovali. Ve čtvrtek 31. ledna letošního roku obdrželi na tísňovou linku policie v Ústí nad Labem informace o pohřešování ženy ve středním věku, o kterou mají příbuzní obavy. Operační důstojník vzápětí roztočil kolečko různých opatření, která měla jediný cíl – nalézt pohřešovanou ženu v co nejkratší době. Policisté prověřili zdravotnická zařízení a další místa, kde by se mohla nacházet. Kontaktovali lidi, kteří by o pohybu pohřešované mohli něco vědět. Snažili se pohřešovanou seniorku kontaktovat skrze její mobilní telefon. Pátrali na místech, kde existoval předpoklad jejího výskytu. Na základě dalšího šetření se vydali do vísky v katastru obce Benešov nad Ploučnicí, kde se jim pohřešovanou ženu krátce po dvaadvacáté hodiny večer podařilo nalézt. Na místo byla přivolána záchranná služba, která seniorku převezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

Zkraje prvního února letošního roku vyjeli benešovští policisté do terénu opět. Půl hodiny po půlnoci začali pátrat po druhé seniorce. Ta dle slov nejbližších o půlnoci odešla z domova, lehce oblečena, je nemocná a do současné chvíle o sobě nepodala žádnou zprávu. Z důvodu obav o její život a zdraví a s ohledem na zimní počasí operační důstojník tísňové linky policie vyzval děčínské policisty k okamžitému pátrání. Policejní hlídka Benešovských policistů vyjela do místa bydliště pohřešované seniorky a začala blízké okolí jejího domova prohledávat. Policisté zmatenou ženu našli během chvilky nedaleko domu, kde bydlí a odvedli ji zpět domů. Nalezená seniorka policistům sdělila, že se šla projít a ztratila se. Operační důstojník na místo události přivolal ještě rychlou záchrannou službu, která dezorientované ženě poskytla lékařskou pomoc.  

Obě události se obešly bez ztrát na životech a díky úspěšné spolupráci policistů a dalších článků integrovaného záchranného systému vše dopadlo dobře. K velké úlevě i jejich nejbližších.

Děčín 1. února 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem