Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Koně vyměnil za slivovici

DŘEVNOVICE, CHVALKOVICE NA HANÉ - Opilý si pak ustlal v příkopu. 

V sobotu 21. listopadu 2020 po dvacáté hodině jsme na lince tísňového volání přijali oznámení o pohřešování čtyřiasedmdesátiletého seniora z obce Dřevnovice. Zoufalá oznamovatelka policistům uvedla, že její manžel odešel z domu na procházku s poníkem toho dne v patnáct hodin a ještě se nevrátil. Na procházky s poníkem prý chodí běžně, ale většinou jen v okolí bydliště a dosud se vždy vrátil. Vzhledem k věku pohřešovaného, s ním souvisejícím zdravotním stavem, a povětrnostním podmínkám policisté místně příslušného obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou okamžitě zorganizovali pátrací akci. Té se kromě policistů územního odboru Prostějov zúčastnili také psovodi olomouckého krajského ředitelství a policisté Krajského ředitelství Jihomoravského kraje.

A právě na území sousedního kraje se již před jednadvacátou hodinou začala celá věc rozplétat. Mezi obcemi Dřevnovice a Chválkovice na Hané byl v silničním příkopu nalezen senior, který odpovídal popisu pohřešovaného. Prvotní podezření, že se stal obětí dopravní nehody, se vyloučilo. Policistům sám sdělil, že do příkopu spadl poté, co byl oslněn protijedoucím vozidlem. Když se prokázalo, že se jedná o pohřešovaného muže, bylo pátrání odvoláno.

Dalším šetřením policisté zjistili, že vliv na pád muže do příkopu měl zřejmě také požitý alkohol. Provedenou dechovou zkouškou u zjevně opilého muže změřili hodnotu 1,8 ‰ alkoholu v dechu. Třešničkou na dortu celého případu pak bylo zjištění, kam se poděl poník a kde muž přišel k alkoholu. Jak sám přiznal, koně vyměnil za láhev slivovice a tu potom vypil. Po vyšetření na místo přivolanými záchranáři byl muž vrácen k manželce a akce byla ukončena.

por. Mgr. František Kořínek

2. prosince 2020

vytisknout  e-mailem