Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Koně a krávy komplikují dopravu na Královéhradecku

HRADECKO – Další střet vozidla s koněm. 

Ve středu 17. února 2021 došlo ve dvě hodiny ráno na silnici I. třídy ve směru od Býště na Hradec Králové k dopravní nehodě. Podle prvotních informací kůň náhle vyběhl z pravého jízdního pruhu, kde se následně střetl s nákladním automobilem. Policisté s řidičem nákladního automobilu provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek. Výši škody odhadli předběžně na více jak 100 tisíc korun. Nikdo z účastněných osob nebyl zraněn, kůň však střet nepřežil. Jedná se o třetí případ komplikace v dopravě způsobený domácím zvířetem v rámci jednoho týdne.

Prevence
Policisté v této souvislosti upozorňují, že zodpovědnost za zvíře má vždy majitel. Jeho povinností je zvíře řádně zabezpečit a zabránit jeho nekontrolovanému pobíhání po komunikaci (par. 60, odst. 11, zák 361/2000 Sb.). 

V každém případě je majitel zvířete zcela zodpovědný za vše, co zvíře způsobí. Jako v případě volně pobíhajícího stáda krav, které se dostane do centra města nebo koní, kteří vběhnou na pozemní komunikaci pod kola vozidla.V případě psa útěkáře, který při svém výletu napadne člověka, se může jednat i o trestný čin.

por. Mgr. Lucie Konečná
17.2.2021, 10:00hod

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem