Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Koncert uzavře Letňany

V neděli 22. května se uskuteční v pražských Letňanech koncert skupiny AC/DC. V souvislosti s ním dojde k rozsáhlé uzávěře pozemních komunikací v této lokalitě. 

Samotný koncert skupiny AC/DC bude od dvaceti hodin dvaadvacátého května, kdy mu bude předcházet ještě doprovodný program. Ten začne už úderem šestnácté hodiny.

Nicméně bezpečnostní opatření ze strany pražské policie a s tím spojené uzávěry začnou o poznání dřív, a to již v sedm hodin ráno zmiňovaného dvaadvacátého května.

Takto brzký začátek bezpečnostního opatření má smysl v tom, že musíme jednoznačně respektovat masivní účast fanoušků této skupiny na koncertu, kteří určitě začnou na tamní letiště přicházet již několik hodin před samotným koncertem.

Původní předpoklad pořadatelů totiž hovořil o přítomnosti cirka 65.000 diváků, nicméně poslední informace vypovídají o tom, že by na tuto kulturní akci mělo dorazit až 100.000 fanoušků.

Podstatná pro občany je především ta informace, že do uzávěry bude umožněn vjezd pouze složkám Integrovaného záchranného sytému, městské hromadné dopravě a rezidentům, kteří v dané lokalitě bydlí.

Především rezidenty pak musíme upozornit, že vjezd do uzávěry jim nebude umožněn na základě například občanského průkazu, ale výhradně po předložení vjezdové karty, kterou si oprávněné osoby mohou vyzvednout na Městském úřadě Letňany.

Všeobecně pak apelujeme na všechny, kteří na zmiňovaný koncert směřují, aby k příjezdu do Letňan využili v neděli výhradně městskou hromadnou dopravu, která je přiveze až téměř na místo konání.

Pro osobní motorovou dopravu je v této lokalitě značně omezená parkovací kapacita a každý, kdo chce přijet autem, nadneseně řečeno, až pod pódium riskuje několikahodinové čekání v kolonách, které se dají předpokládat.

Pro mimopražské je například nejideálnější zaparkovat auto na některém z parkovišť P+R a odtud pokračovat MHD.

A zde je seznam ulic, ve kterých bude prováděna zmiňovaná uzávěra:

  • Hůlkova zákaz vjezdu už z ulice Mladoboleslavská
  • Beladova zákaz vjezdu z ulice Mladoboleslavská – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Listova – zákaz vjezdu z kruhového objezdu – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Prosecká – zákaz vjezdu z kruhového objezdu -  – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Strakova x Tupolevova – zákaz pokračování dál ulicí Tupolevova směrem k PVA  – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Ivančická – zákaz vjezdu z ulice Veselská – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Kopřivnická a Pavla Beneše – zákaz vjezdu to těchto ulic z ul. Beranových – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Nepomuckých – zákaz vjezdu z ul. Beranových – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Beranových X Toužimská – zákaz odbočení a pokračování dále ulicí Beranových směrem k ul. Tupolevova – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Ašská – zákaz vjezdu z ul. Toužimská – netýká se MHD, rezidentů a IZS
  • Kramolínská – zákaz vjezdu z ul. Toužimská – netýká se MHD, rezidentů a IZS

U všech uzávěr budou samozřejmě přítomni buď policisté, nebo strážníci, kteří rádi poradí a pomohou. V tomto směru prosíme, aby řidiči respektovali pokynů policistů a strážníků. Ulehčí tím jak sami sobě, tak i přítomným mužům a ženám zákona.

por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 5. 2016

vytisknout  e-mailem