Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Koncert k 55. výročí KÚP

Ve Velkém sále Kongresového centra České národní banky se 31. října 2013 uskutečnil koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, který odstartoval oslavy 55. výročí vzniku Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP).  

Pozvání na slavnostní večer, který byl spojen s předáním ocenění pracovníkům KÚP, přijali policejní prezident brigádní generál Mgr. Martin Červíček, bývalí ředitelé Kriminalistického ústavu – doc. JUDr. Zdeněk Konrád, CSc., Jaroslav Mayer, JUDr. Jan Hlaváček a řada dalších významných hostů. 
 
Všechny přítomné uvítal ředitel KÚP plk. Ing. Pavel Kolář, CSc., který připomněl některé významné momenty v dějinách ústavu. „Nahlédneme-li do historie z hlediska vytváření institucí, najdeme kořeny Kriminalistického ústavu již v roce 1901,“ uvedl ředitel Kolář a pokračoval výčtem postupného vývoje znalecké činnosti až do současné doby.
 
Kriminalistický ústav vznikl jako samostatný útvar 12. prosinec 1958 a dnes je uznávanou znaleckou institucí sdružující desítky vynikajících odborníků, bez jejichž práce se orgány činné v trestním řízení dnes již neobejdou. „Nebojím se říci, že bohatstvím Kriminalistického ústavu jsou jeho pracovníci, jejich pracovitost, trpělivost, um, entusiamus, tvořivost a zkušenosti. Rád bych jim všem poděkoval za vykonanou práci a přispění k rozvoji našeho útvaru,“ uzavřel plk. Kolář. 
 
Na slova ředitele Koláře navázal policejní prezident, jenž uvedl, že vnímá Kriminalistický ústav jako vlajkovou loď kriminalisticko-technické a znalecké činnosti Policie ČR. Také on poděkoval znalcům za práci, které si velice váží a popřál ústavu, aby si i do budoucna zachoval kredit, který na poli znalecké činnosti má.   
 
Po první části koncertu, v níž zazněly árie z oper známých českých i zahraničních hudebních skladatelů, následovalo slavnostní udělení policejních ocenění. Medaile a plakety předali policejní prezident a ředitel Kolář. 
 
Nejvyšší ocenění - Výroční cenu ředitele KÚP za rok 2013 získala pplk. Ing. Hana Šuláková, Ph.D.
 
O bohatý kulturní zážitek večera se postarala Hudba Hradní stráže a Policie ČR pod vedením šéfdirigenta plk. Dr. Václava Blahunka. Své umění předvedli sólista opery Národního divadla František Zahradníček a stálé sólistky hudby Ivana Brožová a Gabriela Urbánková.                         
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Prah Policie ČR
5. listopadu 2013
 
Odkazy do noveho okna

koncert 02

koncert 02 

Detailní náhled

koncert 03

koncert 03 

Detailní náhled

koncert 04

koncert 04 

Detailní náhled

koncert 13

koncert 13 

Detailní náhled

koncert 18

koncert 18 

Detailní náhled

koncert 19

koncert 19 

Detailní náhled

koncert 20

koncert 20 

Detailní náhled

koncert 23

koncert 23 

Detailní náhled

koncert 24

koncert 24 

Detailní náhled

koncert 25

koncert 25 

Detailní náhled

koncert 26

koncert 26 

Detailní náhled

koncert 29

koncert 29 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem