Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Koncert hudební skupiny Kabát

JIHLAVA: Řidiči by měli být ohleduplní a trpěliví.  

V souvislosti s koncertem hudební skupiny Kabát, který se bude konat v pátek 8. dubna večer v Jihlavě, připravili policisté Územního odboru Jihlava policejní akci. Koncert si přijde poslechnout několik tisíc lidí a to bude znamenat zatížení krajského města vysokým počtem vozidel a osob. Do policejní akce se zapojí policisté pořádkové a dopravní policie a strážníci městské policie.
„Před koncertem a po jeho skončení očekáváme zvýšení hustoty provozu zejména v okolí stadionu a na místech určených k parkování. Dále lze předpokládat, že se zde budou nacházet osoby konzumující alkoholické nápoje a mohlo by dojít k narušení veřejného pořádku“, řekl vrchní komisař kpt. Mgr. Jan Farka.
V Jihlavě na příjezdových komunikacích a na ulicích v lokalitě kolem zimního stadionu budou v době před koncertem a po jeho skončení policisté zejména dohlížet na bezpečnost silničního provozu. V případě, že to bude situace vyžadovat, budou na křižovatkách řídit provoz. Dále budou dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel. V době konání koncertu budou policisté provádět preventivní dohled v okolí zimního stadionu zejména na místech, kde budou zaparkovaná vozidla. Úkolem policistů bude po celou dobu policejní akce také dohlížet na veřejný pořádek.
„Naší snahou je co nejvíce usnadnit přesun návštěvníků koncertu ke stadionu a zajistit v této lokalitě bezpečnost silničního provozu a veřejný pořádek“, dodal kpt. Farka.
Řidiči by měli počítat s časovou prodlevou, která jim může vzniknout v souvislosti se zvýšením hustoty provozu v jihlavských ulicích před koncertem a po jeho skončení. Dále bude pravděpodobně komplikovanější v okolí stadionu zaparkovat. Řidiči by měli být ohleduplní a trpěliví. Samozřejmostí u řidičů vozidel je nepožívat alkoholické nápoje a jiné návykové látky před nebo během jízdy.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. dubna 2011
 

vytisknout  e-mailem