Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR

VSETÍNSKO: Středa 14. září v 16 hodin ve Valašském Meziříčí. 

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velký dechový orchestr, který již více než šedesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa.
 
V rámci tohoto tělesa působí také menší soubory - dechové trio Domino, Pražský žesťový septet, Žesťový kvintet, Dechový oktet, Big Band, skupina Largo a malý dechový orchestr Formanka. Jejich zaměření i repertoár vhodně doplňuje široký záběr působnosti orchestru. Kromě svých povinností se orchestr po celou dobu své existence věnuje také koncertní a nahrávací činnosti. Na jeho kontě je více než dvacet profilových CD. Mezi nejvýznamnější každoroční koncertní aktivity orchestru patří hostování na Mezinárodním hudebním festivalu Pražské jaro a účinkování v rámci svatováclavských oslav. Hudba Hradní stráže a Policie České republiky dosud hostovala v šestnácti státech Evropy, Mongolsku, Japonsku a USA, kde v roce 2002 provedla samostatný koncert ve slavné Carnegie Hall.
 
Ve Valašském Meziříčí bude Hudba Hradní stráže a Policie ČR účinkovat vůbec poprvé. Vystoupení orchestru v podání souboru Big Band, se ponese v duchu hudebních stylů pop music a swing. Na své si ale přijdou i příznivci muzikálových melodií. Představení známého orchestru bude zároveň pozvánkou na čtvrteční (15. září) velkou prezentační akci „Den s Policií ČR“, který se bude konat na místním fotbalovém stadionu od 9 -13 hodin. Obě akce se konají ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí v rámci „Dnů oslav města“ a zároveň u příležitosti 20. výročí vzniku policie.
 
Koncert se uskuteční ve středu 14. září 2011 v 16 hodin na prvním nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. V případě nepříznivého počasí v sále uvedeného zámku.
 
Všechny srdečně zveme!!!

 

8. září 2011,  por. Mgr. Lenka Javorková          

vytisknout  e-mailem