Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky

Jindřichův Hradec - Koncertu předcházelo vyhlášení vítězů ankety Policista roku Jihočeského kraje. 

Včera večer proběhl na náměstí v Jindřichově Hradci koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky v čele s šéfdirigentem plk. Janem Zástěrou a sólisty paní Miroslavou Časarovou a panem Františkem Zahradníčkem. Krásnému koncertu plnému známých písních naslouchalo plné náměstí návštěvníků, kteří výkony hudebníků a zpěváků ocenili bouřlivým potleskem. V Jindřichově Hradci se policejní koncert konal již poněkolikáté a vždy za hojné účasti obecenstva. Poděkování za možnost koncert realizovat zrovna v tomto městě patří panu starostovi Ing. Janu Mlčákovi, který se koncertu zúčastnil a úvodními slovy spolu s panem generálem Luďkem Procházkou popřáli všem návštěvníkům příjemný poslech a připomněli jak vzácné a milé je po takové době se tváří v tvář setkat a společně prožít večer. 

Koncertu předcházelo také vyhlášení ankety Policista roku Jihočeského kraje a také předání stuhy na prapor krajského policejního ředitelství, který předal předseda Výboru NOS PČR pro veterány pan Jiří Mergl, který zároveň panu řediteli předal medail NOS. 

 Anketa Policista roku se skládá ze sedmi kategorií a jejími vítězi se zaslouženě stali:

Kategorie ZAMĚSTNANEC ROKU - Ing. Pavel Rut, vedoucí Odboru správy majetku Jihočeského policejního ředitelství.

Kategorie ČIN ROKU - por. Vladimír Smolík z Územního odboru Tábor, který daroval kostní dřeň, aby zachránil jinému zdraví a život.

Kategorie SÍŇ SLÁVY - kpt. Ladislav Zágiba, kriminalistický technik, specialista ve svém oboru - pyrotechnik. U policejního sboru sloužil desítky let.

Kategorie TÝM ROKU - tým šesti policistů z Oddělení krizového řízení pod vedením mjr. Josefa Kováře. Tým zajišťuje plnění úkolů za krizových stavů a odpovídá za připravenost na jejich řešení. Dále spolupracují na preventivních aktivitách policejního ředitelství. 

Kategorie SPORTOVEC ROKU - prap. Aleš Purman z Územního odboru Tábor, který se věnuje vytrvalostnímu běhu a úspěchy v tomto sportu slaví nejen při účasti na policejních závodech.

Kategorie SPECIALISTA ROKU - mjr. Petr Kučera z Odboru cizinecké policie. Vykonává vysoce specializovanou činnost spočívající v technickém zkoumání a vyhodnocování pravosti dokladů a listin a také činnosti spočívající v nasazení technických specializovaných prostředků.

Kategorie POLICISTA ROKU - Policistou roku se stal por. Miroslav Předota z Územního odboru Strakonice, který je specialistou pátračem. Podílel se na desítkách případů pátrání a některé z nich byly medializovány. Díky němu byl vypátrán muž, který se pro svou trestnou činnost skrýval 17 let, ale vypátral také děti, které jejich rodiče unesli do zahraničí. Patří k policistům, kteří svou prací žijí a jsou v ní ochotni trávit desítky hodin. Jedná se o policistu tělem i duší, který se podílí i na policejních preventivních aktivitách a pro svou povahu patří k velmi oblíbeným.

Všem vítězům gratulujeme a těšíme se na hudební zážitek i v příštím roce.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

6. září 2021

Odkazy do noveho okna

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

KONCERT HHS A PČR

KONCERT HHS A PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem